El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat amb ironia a la portada de l'emblemàtic diari de l'esquerra francesa, el Libération, després que ha obert la portada amb el títol "le petit Nicolas". El rotatiu feia referència a la línia pròxima a Nicolas Sarkozy que ha adoptat Emmanuel Macron en matèria de seguretat, però a Puigdemont li ha recordat també el petit Nicolàs que va protagonitzar situacions esperpèntiques a Madrid.

"Això del petit Nicolàs no sé de què em sona", ha deixat anar el president.

puigdemont liberation

El tuit de Carles Puigdemont 

 

Petit Nicolàs / EFE

El petit Nicolàs en el seu moment d'esplendor | EFE

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com 'el petit Nicolás', va ser detingut l'octubre del 2014 acusat de falsedatestafa usurpació d'identitat, després que es va infiltrar de molt jove als cercles del PP amb el govern Rajoy i també es va fer passar per membre del CNI.

Una jutgessa de Madrid va assegurar a més que l'excomissari José Manuel Villarejo va ordenar gravar una reunió que el 20 d'octubre de 2014 van fer agents d'assumptes interns de la Policia i del CNI sobre Francisco Javier Gómez Iglesias, i que estava darrere de la filtració d'aquest enregistrament.

El petit Nicolàs va reconèixer després que estava sota tractament psiquiàtric a causa de l'afectació "a nivell mental" que li va suposar tot el que es va parlar d'ell. Segons el jove, l'exposició mediàtica que va patir "encara ara li passa factura". 

En declaracions a Antena3, el petit Nicolàs va afirmar que "el poder és una droga i és molt difícil sortir d'ella", per la qual cosa encara s'ha de tractar.

A més, va destacar que "ho està passant molt malament", però va afegir que "el que no mata et fa més fort". Tanmateix, Nicolás va assegurar que mai es dedicarà a la política ni es tornarà a exposar a la "vida pública", ja que assegura voler estar "tranquil" amb la seva família.