El president Carles Puigdemont ha carregat aquest matí contra les elits econòmiques i ho ha fet aprofitant el fracàs electoral de Manuel Valls a França. Recuperant una piulada del politòleg Abel Riu que recorda que amb l'arribada de Valls a la capital catalana per les eleccions municipals del 2019, quan se'l veia com a l'única esperança de l'espanyolisme i va acabar donant l'alcaldia a Ada Colau per evitar que l'alcalde fos independentista, les "elits econòmiques espanyolistes de Barcelona estaven venerant aquest residu de la política francesa", Pugidemont ha deixat anar tot el que pensa. 

Perquè, segons ha defensat el president Puigdemont en una piulada, aquestes "són les mateixes elits que ens diuen el que és la bona política i la bona economia; les que han ajudat a la corrupció de la monarquia espanyola, han traslladat les seus a Madrid i acusen l'independentisme de les baixes inversions de l'Estat a Catalunya". Anant més enllà, les ha definides així: "Unes llumeneres, tu". Un comentari que promet fer-se viral per la seva contundència. 

Dèficit d'inversions 

En el congrés de Junts del cap de setmana, en què Laura Borràs el va substituir com a presidenta del partit, Puigdemont també va fer referència a les baixes inversions de l'Estat i d'una manera molt dura, en un discurs que també va carregar contra Gabriel Rufián i ERC per les seves declaracions sobre l'exili. Puigdemont va assenyalar entre les conseqüències més catastròfiques d'aquest "no reconeixement del principi de realitat" les dades sobre compliment de les inversions dels pressupostos del 2021, segons les quals, a Catalunya s'ha executat un 36% de les inversions i a Madrid un 184%. "Expliqueu als nostres ciutadans que legítimament voten altres opcions: saps quan vals tu per Espanya? 3,6 enfront 18,4. Collons, ja està bé!", ha exclamat.

El fracàs de Valls

Aquest cap de setmana, Manuel Valls ha fracassat a les legislatives franceses i no representarà la circumscripció dels francesos residents a l'estat espanyol, Portugal, Andorra i Mònaco. Segons els resultats fets públics aquest diumenge, l'exprimer ministre francès i exregidor barceloní no passarà a la segona volta dels comicis perquè ha quedat tercer en les votacions. Per contra, serà l'ecologista Renaud Le Berre qui s'enfrontarà cara a cara amb l'actual diputat, el Stéphane Vojetta, del partit d'Emmanuel Macron, recentment reelegit president de França.