La segona nit d'aldarulls davant de la seu de Ferraz del PSOE ha deixat més imatges de violència, així com càntics de dreta i extrema dreta. En aquest ambient de violència i crispació pels carrers de Madrid atiat per formacions com el PP i Vox contra l'amnistia, Carles Puigdemont ha ironitzat amb la resposta tèbia que han tingut certes autoritats fins ara. Comparant la resposta a aquestes manifestacions amb les independentistes s'ha preguntat: "Després del que està passant a Madrid, a quina hora surt el rei a fer el missatge ordenant anar "a por ellos"? O és que està "con ellos"?". 

🔴 Negociacions per a la investidura de Sánchez, DIRECTE | Última hora dels pactes

A través de les xarxes socials, Puigdemont ha llançat aquesta pregunta retòrica, fent una referència directa al discurs de Felip VI el 3 d'octubre de 2017 i als càntics dels guàrdia civils i altres cossos de seguretat de l'Estat destinats a Catalunya per aturar el referèndum de l'1-O. 

Segona nit d'aldarulls: detencions i càntics feixistes

La nova jornada de protestes davant de la seu del PSOE ha acabat amb un balanç de sis persones detingudes. Segons fonts del ministeri d'Interior, es tracta de cinc homes i una dona d'entre 19 i 44 anys, i un menor d'edat de 17 anys. A banda, 30 agents de la Policia Nacional han resultat ferits de diversa consideració. La policia va acabar carregant contra els concentrats els quals van llançar objectes i van tractar de trencar el cordó policial. 

Entre banderes franquistes i amb l'himne del Cara el sol sonant de fons, la manifestació davant de Ferraz s'ha omplert d'amenaces, lemes racistes i homòfobs i contra l'amnistia. Els principals objectius de la ira dels manifestants de dreta i extrema dreta eren Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, corejant lemes com "España no se vende, España se defiende"; "Puigdemont a prisión" o "Pedro Sánchez, hijo de puta". Tanmateix, els ultres carreguen contra figueres que abans defensaven: Felip VI o, com se l'ha sobrenomenat, Felpudo VI"Felipe, masón, defiende tu nación". Totes aquestes brames han estat acompanyades de bengales i violència contra el desplegament policial davant de la seu socialista i, finalment, s'han desfermat les càrregues policials. 

A primera línia i separats per tanques de la Policia Nacional, s'han agrupat afiliats a la formació ultra Espanya 2000, els quals s'han arribat a encarar amb altres manifestants que els retreien les seves proclames nazis. A més, la líder del grup neonazi de Bastión FrontalIsabel Medina Peralta, ha pujat amb un altre noi al sostre d'un quiosc de tabac fent la salutació nazi i portant una bandera amb la creu de Borgonya.