L'advocat del president a l'exili Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha ironitzat aquest dimecres a Twitter sobre com han interpretat els diferents mitjans de comunicació espanyols la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Boye ha advertit que les notícies i columnes d'opinió "profundament condicionades per l'abús d'àcid lisèrgic" quan se'ls hi passin els presumptes efectes d'aquesta substància psicodèlica no tindran clar que "és més psicodèlic si el viatge que s'han fet o la realitat a la qual s'enfronten...". Aquesta piulada de Boye fa referència a la varietat d'interpretacions que s'ha fet de la mateixa sentència en els diferents mitjans. Després de la resolució de la sentència, l'advocat va indicar que "les sentències del TJUE són per llegir-les íntegrament; avui és un gran dia", després que la justícia europea avalés el rebuig de les euroordres si es considera que hi ha "raons serioses i fundades" de vulneració de drets. 

En una altra piulada ha afirmat que el relat que ha imposat "la premsa de bandera és clar". Segons Boye, la realitat encara és més clara, i s'acaba imposant, encara que molesti a alguns. "Si les coses anessin com diuen ja haurien cursat la quarta euroordre... però no n'hi ha perquè saben el resultat", ha manifestat. A més, ha convidat a tots aquells que tenen dubtes a llegir "el paràgraf 143". 

Lectura amb calma i sense banderes

L'advocat de Puigdemont ha demanat a tothom llegir "amb calma i sense banderes" la sentència del TJUE. Boye considera que llavors així "s'entendrà la seva importància". A tall d'exemple assenyala que "El Tribunal de Justícia no està vinculat ni per les conclusions de l'Advocat General ni per la motivació que aquest desenvolupa per a arribar a aquestes". En un fil, ha afegit "...no pot considerar-se un tribunal establert per la llei..., un tribunal suprem nacional que resolgui en primera i última instància sobre un assumpte penal sense disposar d'una base legal expressa que li confereixi competència per enjudiciar a la totalitat dels encausats". 

La pilota per al Suprem

En declaracions des del Parlament Europeu aquest dimarts després de conèixer la sentència, Boye va afirmar que ara "la pilota li han passat al Suprem", que considera que ha d'analitzar "la seva pròpia falta de competència, i si vol tornar a sotmetre els seus criteris" a l'escrutini dels jutjats europeus. L'advocat dels eurodiputats de Junts també va fer una valoració "molt bona" de la sentència i va posar especial èmfasi que els arguments del TJUE s'hauran de tenir en compte al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que aquest mes de març ha de decidir sobre la immunitat dels eurodiputats catalans i els suplicatoris del Suprem.