"Els separatistes catalans confien en el resultat malgrat els desafiaments". Sota aquest títol, el diari irlandès The Irish Times ha publicat aquest dissabte un reportatge sobre la qüestió catalana per explicar que els independentistes esperen tirar endavant el procés, tot i els diferents entrebancs que van sorgint.

"Han estat un parell de setmanes difícils per al moviment independentista de Catalunya", assegura el rotatiu, que ho justifica amb el judici de l'expresident Jordi Pujol, la suspensió de la Conselleria d'Afers Exteriors per part del Tribunal Constitucional i que afegeix a aquesta suma de circumstàncies la mort de l'expresidenta d'Òmnium i diputada de Junts pel Sí, Muriel Casals.

Aquests fets han coincidit amb els primers passos de la implementació d'un full de ruta cap a un Estat català independent, posa de manifest, i explica que per la CUP "s'està realitzant un somni", després de tots els obstacles que han anat sorgint passades les eleccions del 27S.

Tot plegat, recorda el diari irlandès, té un objectiu: treballar durant 18 mesos per construir les estructures d'Estat malgrat que, posa sobre la taula, "havent rebut només el 48% dels vots a les eleccions del 27S, vol dir que la causa independentista necessita un 5 o 10% més de suport abans d'assolir el seu objectiu", com ha assumit l'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, en una entrevista per aquest rotatiu.

I, mentrestant, dos mesos després a Madrid, "els partits segueixen disputant la formació d'un nou Govern espanyol".