Alguns càrrecs diplomàtics estan ben farts de la secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano. La gestió de Lozano ha provocat "malestar" en bona part del cos diplomàtic. "No fa ni un any que és al càrrec, però n'estem farts". Així ho han explicat alguns diplomàtics a El Confidencial Digital. Aquestes fonts, segons exposa el diari, asseguren que Lozano ha imposat una gestió "personalista", destinada a "lloar la seva figura i enaltir-la com una de les millors figures del govern de Pedro Sánchez".

Com a exemple, posen "continuades sol·licituds" perquè el personal de les ambaixades "faci propaganda sobre ella a les xarxes socials". Concretament, expliquen que hi ha directives que ha enviat el mateix ministeri en què ordena que se li repiulin les publicacions per "donar-li més visibilitat".

Segons el diari, els diplomàtics també es queixen del fet que Lozano pretengui "acaparar més protagonisme del que objectivament té", atès que, tot i que és una secretaria d'Estat petita, amb poc personal al càrrec, "ordena que s'elaborin uns informes de desenes de pàgines sobre actes i activitats que no donen més de si".