La diputada i coportaveu d'Unidas Podemos, Ione Belarra, apunta que en aquest moment estan disposats a votar 'no' a la investidura de Pedro Sánchez a la primera sessió de la investidura aquest dimarts.

En una entrevista a TVE, ha retret al PSOE que "no s'hagi mogut gens" durant el debat d'investidura i ha afirmat que no permetran que els menyspreïn. "En aquests moments estem en el 'no' perquè el PSOE ens exclou dels principals ministeris", ha dit Belarra. "No hem vingut a fer política per ser una gerro xinès, per fer de de decorat en un govern", ha indicat la diputada, que considera que això els socialistes "ho han d'entendre immediatament perquè no tenen majoria absoluta". 

Belarra ha assegurat que Podem treballarà “fins l’últim minut” perquè hi hagi un govern de coalició i “no permetrà que es menyspreu quatre milions de persones dient que el seu vot val menys”. “Anirem a la mesa de negociació en el moment que ells decideixin seure-hi”, ha dit, però “no és de rebut” que el PSOE només ofereixi a Podem un paper “decoratiu”.

La diputada ha insistit que Podem ha promès “lleialtat” a Sánchez en la qüestió catalana. “Em sembla que qui s’ha de moure és el PSOE perquè nosaltres portem dos mesos movent-nos”, ha sentenciat.

Echenique també descarta el 'sí' aquest dimarts

El secretari d'Acció Política de Podemos, Pablo Echenique,també ha descartat el 'sí' aquest dimarts. Ha dit que esperen la trucada del PSOE per a continuar negociant un govern de coalició en "termes normals", sense més vetos a dirigents de Podemos com Irene Montero.

En una entrevista en la Cadena SER, no ha revelat quin serà el vot a Sánchez aquest dimarts, encara que ha dit que "evidentment Podem no votarà a favor de la investidura". "No va de missatges sinó de fets. Per cada dues persones que han votat al PSOE, una ha votat a Podemos, els espanyols han dit que ha d'haver-hi cogovern", ha assenyalat. 

El dirigent de Podemos ha recalcat que el partit no dona per trencades les negociacions, encara que ha lamentat que no ha rebut cap trucada del PSOE. Sobre si ell, com a persona al capdavant del comitè negociador de Podemos, es citaria amb la vicepresidenta, Carmen Calvo, ha admès que "no li cauen els anells", però entén que li toca al PSOE promoure els acords per a la investidura de Sánchez.

"No és funció de la quarta força que s'aconsegueixi la majoria", ha explicat Echenique. "Tant de bo em citi al més aviat possible i contactin amb nosaltres", ha conclòs.