La famosa invitació de la Moncloa i de Mariano Rajoy al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè participi en les jornades sobre infraestructures que el president espanyol inaugurarà dimarts vinent a Barcelona, ha arribat avui al palau de la Generalitat a través del servei de protocol del ministeri de Foment. També avui ha aparegut el mail per al vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller de Política Territorial, Josep Rull.

invitación Barcelona

Per veure la imatge més gran clica aquí

Per a tots, la mateixa fórmula: una targeta del ministeri de Foment, sense personalitzar, és a dir, sense el nom del convidat, i amb la petició, en un racó, que arribin amb 15 minuts d'antelació i, en l'altre, que és "imprescindible presentar la invitació" per entrar. Acompanya la invitació una nota del servei de protocol de Foment, en què es demana la relació de les persones de l'"entitat" que acudiran a la Jornada, com se sol·licita a qualsevol altre de les organitzacions convidades.

Captura de pantalla 2017 03 23 a les 19.37.46

L'acte se celebrarà dimarts vinent al palau de Congressos de Barcelona i, segons s'ha fet saber a través de la premsa de Madrid, ha de servir per anunciar una "forta inversió en infraestructures, inclòs el Corredor Mediterrani".

El president de la Generalitat, de viatge oficial al Estats Units, no hi podrà acudir. El vicepresident a aquella hora, com a responsable de l'executiu en funcions, té previst presidir l'habitual reunió dels dimarts del Govern. De moment, però, no s'ha comunicat oficialment què farà.

Qui sí hi anirà és el conseller de Política Territorial. De fet, Josep Rull és l'únic que a banda del mail ha estat personalment convidat pel ministre de Foment.