El jutjat d'instrucció 1 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de l'acusació particular de la jove que va perdre un ull en les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel a Barcelona. El pròxim 14 de juny estan citats a declarar dos agents dels Mossos d'Esquadra en qualitat d'investigats, així com la mateixa víctima i un testimoni dels fets.

Segons l'advocat de la jove, Xavier Muñoz, un dels dos policies hauria realitzat presumptament el tret de la bala de foam que va ferir la noia. "Esperem que la investigació satisfaci les necessitats de justícia que reclamem i que el cos dels Mossos col·labori a l'hora d'explicar quina va ser la seva actuació, i si aquesta és meritòria d'una reprovació penal", ha subratllat.

Les imatges, claus

Durant els aldarulls del passat 16 de febrer, va transcendir a les xarxes socials la imatge de la jove amb el rostre ensangonat. El SEM va explicar que en una primera exploració no se la va considerar greu, però que un cop a l'hospital va haver de ser operada. Des d'un bon començament, Irídia va demanar imatges per investigar els fets d'entre dos i tres quarts de nou de la nit a Via Augusta entre Diagonal i Travessera de Gràcia. Aquestes imatges són les que han permès identificar dos possibles autors del tret

La noia que ha perdut l'ull s'està recuperant i  ha necessitat una pròtesi, ja que ha perdut l'ull completament. 

La querella

En la querella, la jove assegura que aquella nit les bales de foam es van disparar de manera indiscriminada i que, tenint en compte que la noia estava dreta en el moment del tret, va rebre un impacte a la cara, una alçada a la que no es pot disparar aquest tipus de projectil

Efectivos policiales en la manifestación de protesta por la detención del rapero Pablo Hasel mossos barcelona /EFE

Imatge: Els Mossos d'Esquadra durant les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél / Agència EFE.

També es presenta contra l'agent autor dels fets i contra el seu superior: "Un agent dels Mossos no pot disparar sense el permís d'un superior", assegura.

A més d'aquesta, hi ha una altra querella paral·lela d'Iríada que denuncia també  que no es van complir els protocols per al llançament de projectils de foam.

Imatge principal: Els Mossos durant les protestes de Pablo Hasél /  Sergi Rugrand