La Direcció General de la Policia està analitzant les intervencions policials durant els incidents que hi va haver després d'anunciar-se la sentència del judici al procés. El conseller Miquel Buch ha dit durant la compareixença al Parlament de Catalunya que s'estan investigant 33 actuacions policials, entre el dispositiu i intervencions individuals. Buch ha explicat que la investigació forma part de l'auditoria que es va anunciar fa un mes i que s'està analitzant si les decisions que es van prendre a l'hora de dissenyar els dispositius van ser les millors.

"Hi ha centenars, centenars, centenars, centenars d'hores d'enregistrament. Moltes de les imatges que s'estan valorant s'han enviat des de les entitats defensores dels drets humans", ha exposat el conseller sense especificar si s'han obert o no expedients. 

Miquel Buch ha admès que tot el que havien de fer els Mossos d'Esquadra no es va fer ben fet, però no ha concretat quins van ser els errors ni quines van ser les actuacions de mala praxi.

Buch ha trigat dues hores i mitja a respondre a la principal pregunta. Fins aquell moment, totes les preguntes que li han fet els grups havien quedat sense resposta. "No els ho puc respondre perquè no ho porto a sobre". Així ha respost el conseller Miquel Buch a tots els grups que li han fet diverses preguntes sobre la intervenció policial en els incidents que hi va haver posteriors a anunciar-se la sentència del judici al procés.

Buch ha quedat atrapat entre totes les posicions, les que estaven posant en qüestió la intervenció dels Mossos per excés i les que ho feien per ser massa permissius. El conseller ha negat que s'hagi de perseguir els Mossos ni fer "una cacera de bruixes" i ha respost a molt poques preguntes dels grups de l'oposició.

Mentre uns grups han defensat els Mossos i han responsabilitzat els seus responsables polítics de no preveure les mobilitzacions i aldarulls, d'altres han culpabilitzat també la cúpula política dels Mossos dels excessos policials que hi va haver.

Miquel Buch no ha tingut una compareixença plana. Al contrari. S'ha mostrat ell mateix polèmic. També quan ha hagut d'explicar les lesions als periodistes per part de la policia. Es calcula que 65 periodistes van resultar ferits durant els aldarulls.

Miquel Buch ha quedat atrapat entre les ofensives de PSC, Cs, PP, CUP i En Comú Podem, cadascun en un sentit diferent. La CUP fins i tot ha projectat durant la compareixença algunes imatges d'intervencions polèmiques de la policia catalana.

Buch ha defensat la unitat d'antiavalots, una unitat que ha remarcat que tenen tots els països. Sobre el fet que els agents de la Brimo no portessin el número d'identificació, Buch ha dit que no tenen prou armilles amb la funda on va el NOP.