Mala maror entre els fins fa tres dies companys de govern, José Manuel Soria i Cristóbal Montoro. El ja exministre d’Indústria Soria ha reptat Montoro a investigar-lo, després que públicament el responsable de la Hisenda espanyola va assegurar que l’Agència Tributària actuarà d’ofici revisant el patrimoni i societats vinculades a la família.

“Serà molt bo que m’investiguin. Han d’investigar a fons. Crec que no hi trobaran absolutament res. Totes les declaracions ens les han fet els nostres assessors fiscals i estic molt tranquil”, ha afirmat Soria, en una entrevista que publica avui El País.

La divisió dins l’executiu és palpable. L’exministre ha remarcat que de qui sí ha rebut l’escalf és del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui va mantenir una conversa, i que va recomanar-li parlar amb els seus advocats per entendre per què el seu nom apareixia als papers de Panamà, així com preparar-se bé la intervenció que tenia aleshores prevista per aquest dilluns.

“Si algú vol establir que la causa de la meva renúncia és el que ha dit el ministre Montoro – que va dir que “ningú que hagi operat en paradisos fiscals pot estar al govern”- ho desmenteixo de manera clara”, ha reblat, mentre defensava que el seu error va ser comunicar-se i informar-se malament i que va fer un pas al costat perquè era insostenible pel govern i en les circumstàncies polítiques actuals.

Suposada tranquil·litat

Un cop retirat de la primera línia política – ha renunciat a tots els càrrecs que ocupava, fins i tot el de la presidència dels populars canaris- es mostra tranquil per si el degoteig d’informacions respecte a la seva activitat fiscal pot continuar. “Suposo que no”, vacil·la.

En la línia de la seva argumentació que el seu error ha estat de manca de comunicació emfatitza que “tot el que hem fet era legal” i que si sorgeix qualsevol altra cosa “li puc garantir que no actuaré com fins ara”. “Primer m’informaré”, conclou.