Si els de Carles Puigdemont celebren una investidura simbòlica per al president, Mariano Rajoy mirarà per a un altre costat sempre que això no signifiqui que rebi un reconeixement administratiu o econòmic. Així ho publica avui El País, que assegura que si finalment Elsa Artadi és la candidata a la Presidència de la Generalitat no tindrà cap objecció a fer.

Les fonts consultades pel diari citat asseguren que "si no hi ha reconeixement administratiu ni econòmic a càrrec de l'erari públic poden nomenar-li i reconèixer-lo quants títols i honors vulguin".

Mentrestant, la negociació entre JuntsxCat i ERC, després d'una setmana llarga d'especulacions de tot tipus, comença a apuntar -lentament- passos concrets. Una proposta de resolució en defensa de les institucions i de reconeixement del Puigdemont que s'hauria de registrar ben aviat en el Parlament ha de servir de detonador d'un recorregut que té com a següent pas el ple d'investidura.

Una vegada aquest ple constati com tot sembla apuntar la impossibilitat d'investir Puigdemont, JuntsxCat donarà pas a un altre candidat, que podria ser l'expresident de l'ANC i número dos de la candidatura, Jordi Sànchez, o el conseller Jordi Turull, encara que algunes informacions apunten a Artadi. Tot forma part d'una negociació "global" en què la composició i estructura del Govern són també peces essencials.