La premsa madrilenya deixa la investidura en mans del Rei, tot i que alguns constitucionalistes hagin discutit la funció que aquest juga en aquests casos, tot al·legant que no es correspon amb el que estableix la Carta Magna. La Razón apunta que "El Rei només proposarà candidat si té assegurada la investidura". L'ABC va més enllà i, com a notícia única, inclou en portada "Sense consultes fins a tenir una candidatura seriosa" (sens dubte pretenent que l'anterior proposta de Pedro Sánchez "no era seriosa").

Curiosament, entre els diaris de Madrid, tan sols El País es fa ressò del descens del suport a la indepedència dels catalans, segons l'enquesta del CEO, tot apuntant que "El suport a Catalunya a la independència cau al nivell més baix des d'abans de l'1-O", amb el subtítol "El 48,3% és contrari a la secessió i el 44% favorable, segons el CIS català". Potser el 44% de partidaris de la independència sembla massa alt a la resta de mitjans madrilenys, que obvien la notícia.

portada 27 abc

La Razón deixa en un segon terme, en lletra petita, el fet que el PSOE s'hagi tancat a un acord de coalició amb Podemos, i es centra, ja, en quina posició tindrà el PP davant una nova candidatura de Sánchez. Afirma que Casado està maniobrant per evitar un suport del seu partit al líder socialista. En portada, en petit, anuncia la notícia "estrella" de La Razón del Verano, que és un atac xavacà i prou gratuït a una dirigent de Podemos: "Irene Montero, 'El neofeminisme' de l'aixella".

portada 27 la razon

El País no dóna el protagonisme de la investidura al monarca, sinó que li passa la pilota a Pedro Sánchez. "El Govern dona per tancada la via d'una coalició amb Podemos", titula aquest diari. Alhora, pressiona Podemos perquè voti a favor del candidat socialista, tot incloent com a subtítol "Izquierda Unida demana a Iglesias que contempli donar suport a Sánchez només amb un acord programàtic". I inclou entre les notícies destacades el fet que un home amb antecedents per violència masclista matés el seu fill d'11 anys i se suïcidés, a Múrcia.

portada 27 pais

El Mundo, en canvi, obvia la notícia de la investidura al govern central, i se centra en el cas de Navarra, tot acusant el PSOE "d'encomanar-se" a Bildu, perquè arriba a un acord de govern amb Podemos, Izquierda Unida i Geroa Bai per a la investidura, que requerirà de l'abstenció dels abertzales. Entre els avenços de La Otra Crónica (el suplement del cor d'El Mundo), s'hi combina una notícia referent a ERC, amb una altra sobre Vox. "Gabriel Rufián, en forma, més moderat i solter" fa companyia a "Vacances. Els Espinosa-Monasterio, de cap de setmana a St. Tropez".

portada 27 mundo

La Vanguardia inclou com a notícia destacada que "Sánchez ja descarta el govern amb Podem", però comenta alhora el descens al suport a la independència, segons el CEO, i també fica a la portada els problemes provocats per la vaga a l'aeroport del Prat.

portada 27 vanguardia

La portada d'El Periódico podria ser bastant intercanviable amb la d'El País. "El PSOE enterra el govern de coalició" és la notícia principal (que també inclou que IU "es desmarca de l'estratègia d'Iglesias").

portada 27 periodico

L'Ara també destaca que "Sánchez tanca la porta al govern de coalició amb Podem"i en un lloc menys rellevant de la portada inclou que "Els comuns apugen el sou a Colau un 40%" i que el personal de terra d'Iberia està "En vaga al Prat", el que provocarà la cancel·lació d'un mínim de 120 vols.

portada 27 ara

Qui més es desmarca de la línia és El Punt Avui, que deixa la qüestió de la investidura en un tímid segon pla i que obre portada amb l'operació sortida "Embussada". Paradoxalment, en una demostració que les enquestes tenen múltiples lectures, inclou en portada que "L'independentisme ampliaria la majoria parlamentària ara", sense mencionar que el suport a la independència es redueix, segons la mateixa enquesta del CEO. Respecte a la formació del govern autònom murcià, El Punt Avui és ben clar: Acord entre dreta i extrema dreta a Múrcia".

portada el punt 27