Pedro Sánchez només hauria ofert càrrecs “buits de contingut” a Pablo Iglesias. Així ho denuncien des de l’entorn del secretari general d’Unidas Podemos, que confirmen que els socialistes els han posat sobre la taula una vicepresidència “buidada de competències” per a Irene Montero i diversos ministeris de nova creació i sense “acció política”. I des d'Unidas Podemos rebutgen l'oferta. En aquest moment, a 48 hores de la segona votació al Congrés dels Diputats, les negociacions per a un govern de coalició continuen estancades. No s’han tornat a asseure al voltant d’una taula de negociació.

En aquest sentit, fonts de Podemos retreuen que no volen “vicepresidències per representar el govern espanyol als actes”. Denuncien que el que els han ofert és una vicepresidència “sense pressupost i buida de contingut”, que recauria en Irene Montero. De la mateixa manera, tampoc no volen ministeris com els que han ofert, que segons denuncien estan buits d’acció política i, a més a més, són de nova creació per a fer-los lloc. Des de la formació ho atribueixen a la voluntat del PSOE de no “deixar anar res” de l’actual gabinet. “És com si tinguessin una casa i, en lloc de deixar-te entrar, et fessin una caseta al costat”, asseguren.

“Ja fa dos mesos que cedim i ara ja estem fent un all-in”, critiquen des de l’entorn de Pablo Iglesias, que malgrat tot subratllen que encara hi ha temps per a redreçar les coses. El que demanen és una representació al Consell de Ministres “proporcional a la nostra força i amb acció política”.

Un extrem que nega la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo, que ha comparegut des del Congrés en ple debat d'investidura. Calvo ha confirmat que s'ha ofert l'entrada d'Irene Montero i ha defensat que "s'està fent una oferta per fer política molt important de manera molt respectable als perfils que representa el seu projecte polític".