Alberto Núñez Feijóo necessitarà una segona votació per mantenir les seves possibilitats de convertir-se en el president del Govern espanyol. D'acord amb el que indicaven les previsions, l'aspirant a la presidència i líder del PP no ha aconseguit assolir la majoria absoluta requerida a la primera votació a l'hemicicle de les Corts Generals i s'haurà d'enfrontar a un segon sufragi. A continuació, us expliquem quan i de quina manera es durà a terme la segona votació per a la investidura de Feijóo.

✋ Majoria absoluta o simple: diferències i com influeix a la investidura de Feijóo
 

Horaris de la segona votació per a la investidura de Feijóo

Al no tenir èxit en la primera votació, el líder del Partit Popular tindrà una segona oportunitat després de 48 hores; en altres paraules, el mateix procediment es repetirà divendres, 29 de setembre. Els terminis es modifiquen en aquest segon intent: Feijóo disposarà d'un període de 10 minuts per fer la seva intervenció, mentre que els altres candidats en podran respondre en cinc minuts cada un. Després de les presentacions de tots els involucrats, el següent pas serà la votació per si mateix. En aquest punt, els membres del partit en tindrien prou amb aconseguir una majoria simple, la qual cosa significa obtenir més vots a favor que en contra.

Si Feijóo no aconsegueix obtenir els resultats desitjats en cap de les dues votacions, la qual cosa sembla bastant probable, llavors serà moment que Felip VI comenci novament la ronda de consultes amb tots els candidats.

Tanmateix, el Congrés està subjecte a un termini establert a la Constitució per seleccionar el president. En el cas que dos mesos transcorrin després de la primera de les votacions (en aquest cas, la primera de Feijóo programada per al 27 de setembre) sense que cap candidat hagi obtingut el suport de la Cambra, el monarca procedirà a dissoldre ambdues cambres i convocar noves eleccions amb l'autorització de la presidenta del Congrés. Aquestes eleccions addicionals es durien a terme 47 dies després de la dissolució, és a dir, el 14 de gener.

Com seguir la investidura de Feijóo en directe

El Nacional farà aquesta setmana una programació especial a través del seu canal audiovisual i retransmetrà en directe el debat de política general en el Parlament de Catalunya així com el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Durant aquests tres dies, el Nacional oferirà les retransmissions en directe i anirà connectant amb el punt que en cada moment susciti més interès.