El Nacional farà aquesta setmana una programació especial a través del seu canal audiovisual i retransmetrà en directe el debat de política general al Parlament de Catalunya així com el debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Les sessions a una cambra i a l’altra coincidiran en el temps dimarts, dimecres i divendres. Durant aquests tres dies, el Nacional oferirà les retransmissions en directe i anirà connectant amb el punt que en cada moment susciti més interès. La programació estarà dirigida i presentada per Jofre Llombart i comptarà amb el suport de diferents periodistes i col·laboradors del Nacional, com per exemple Pilar Rahola
L’arrencada d’aquesta programació especial serà a les deu del matí de dimarts 26 amb el discurs al Parlament del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que d’aquesta manera encetarà el debat de política general. Aquest discurs serà només dues hores abans que a Madrid, comenci el d’Alberto Núñez Feijóo en el seu intent -ara per ara improbable- de ser investit president del govern espanyol. A les 12 arrencarà al Congrés el debat d’investidura i la primera intervenció del president del PP podria trepitjar-se amb el final del discurs de Pere Aragonès. En qualsevol cas, si es donés aquesta coincidència, el programa especial del Nacional habilitarà una doble pantalla per poder combinar-ne el seguiment de manera simultània.

Els horaris previstos de cada debat 

Al Parlament, després del discurs de Pere Aragonès, la sessió no es reprendrà fins l’endemà, dimecres 27. Al Congrés, després del discurs d’Alberto Núñez Feijóo, la presidenta Francina Armengol decidirà si acte seguit comença el debat amb els grups parlamentaris o bé suspèn la sessió fins primera hora de la tarda. Sigui quan sigui, el primer a rebatre la intervenció de Feijóo serà el PSOE, amb el dubte de si ho fa Pedro Sánchez o relega aquesta responsabilitat a algun altre membre del grup socialista. Cada partit tindrà 30 minuts per contestar el candidat popular a la investidura. Després del PSOE vindrà Vox, després Sumar i així successivament de major a menor representació. Per aquest motiu, a hores d’ara no se sap si el debat entre Feijóo i ERC i Junts és dimarts 26 a la tarda o dimecres 27 al matí. En qualsevol dels casos, El Nacional els emetrà en directe.

Retransmissió diumenge 24 de l'acte del PP contra la llei d'amnistia
Retransmissió diumenge 24 de l'acte del PP contra la llei d'amnistia

Contraprogramació entre Parlament i Congrés

El màxim moment de coincidència i contraprogramació entre Congrés i Parlament serà dimecres 27 al matí. A Madrid, s’estaran fent les darreres intervencions dels grups parlamentaris i, sobretot, es farà la votació sobre la investidura de Feijóo. A Barcelona, el debat de política general viurà el cara a cara de Pere Aragonès i Salvador Illa ja que el PSC, en tant que formació amb més diputats, serà la primera a intervenir. Després d’Illa serà el torn de Junts i tot seguit Vox també seguint el mateix patró que al Congrés: de major a menor però amb l’excepció de PP al Congrés i d’ERC al Parlament que, en ser les formacions que donen suport a Núñez Feijóo i Aragonés respectivament, tancaran sengles debats. 

Sánchez Feijóo Congreso - Europa Press
Sánchez Feijóo Congreso - Europa Press

Divendres, traca final

Com que dimecres previsiblement el candidat del PP no obtindrà els vots necessaris de 176 diputats, la presidenta del Congrés convocarà una nova sessió 48 hores després per intentar una segona volta. Això serà divendres 29, previsiblement al migdia. De fet, el dijous no hi haurà activitat ni al Congrés ni al Parlament. En tots dos casos es reprendrà el divendres. Al Congrés per fer la segona votació i al Parlament per debatre i votar les anomenades propostes de resolució. Aquesta nova coincidència també serà retransmesa en directe pel Nacional. I és que a Madrid, en aquesta segona votació Núñez Feijóo ja no necessitarà 176 vots sinó que hi hagi més vots a favor de la seva candidatura que no pas en contra. Tot i així, tot fa pensar que tampoc per aquesta via podrà ser investit ja que no es preveu cap abstenció. Serà en aquell moment que quedarà consumat el fracàs de la investidura i això activarà els famosos dos mesos de coll perquè Espanya investeixi un president. Si passat aquest temps no s’ha aconseguit, el 27 de novembre, de manera automàtica, les corts espanyoles quedaran dissoltes i hi haurà repetició electoral el 14 de gener. El mateix divendres 29, al Parlament, les propostes de resolució permetran visualitzar quina és la força real del govern d’ERC i si té aliats -i quins són- per tirar endavant les línies mestres del pròxim any polític. Setmana intensa doncs, tant a Madrid com a Catalunya. Setmana intensa que El Nacional seguirà en directe tant en la seva edició digital com amb aquesta programació audiovisual.