La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha alertat el seu homòleg del Govern, Pere Aragonès, que el diàleg que s'està bastint per trobar una sortida al conflicte entre Catalunya i Espanya serà "de partit a partit". Ho ha dit en una trobada amb periodistes, on ha assegurat que la "segona fase", després de la reunió entre partits, "consistirà a arrencar el govern".

Republicans i socialistes han pactat una reunió dijous a la tarda al Congrés, segons ha confirmat Calvo, que ha dit que hi assistiran "tres membres d'ERC, els números 2 i 3 del PSOE i el secretari d'organització del PSC". La vicepresidenta també ha dit que "amb la Constitució a la mà" és hora d'obrir "un nou moment per a Catalunya".

Segons Calvo, "molta gent ha entès que dins la Constitució hi ha lloc per a la política, i que política vol dir seure amb els que pensen diferent de tu".

Però en tot cas ha rebutjat que la reunió prèvia a la investidura de Pedro Sánchez pugui ser entre governs, com demana Aragonès, i l'ha cenyit a l'àmbit dels partits.