Arrenca la segona i darrera sessió del ple d'investidura del candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès. Si tot va segons el que està previst, aquest divendres Aragonès serà investit president de la Generalitat. 

La jornada al Parlament ha arrencat amb la intervenció del líder de Vox, Ignacio Garriga, que, com ja és habitual, ha centrat el seu discurs en l'odi contra els independentistes, la llengua catalana, la cultura catalana i, sobretot, els immigrants.

La crisi migratòria de Ceuta i Melilla ha estat el tema que ha ocupat el discurs del dirigent d'extrema dreta i la corresponent resposta d'Aragonès (des d'un punt de vista completament oposat). El candidat a la presidència ha anunciat que el seu executiu respondrà a la situació de Ceuta i Melilla "acollint els infants que pertoquin i siguin necessaris". "La solidaritat és això", ha argumentat.

Aragonès ha criticat al líder del partit d'extrema dreta per utilitzar la "desigualtat" per construir un futur "basat en fonaments de l'odi". En aquest sentit, el candidat a la presidència del Govern ha asseverat que lluitar contra les injustícies i l'odi és un "imperatiu moral". "Senyor Garriga, no passaran", ha conclòs Aragonès.

 

Per la seva banda, Ignacio Garriga ha amenaçat el futur president dient que el seu partit lluitarà perquè no es destini ni un sol euro "a polítiques relacionades amb la immigració i el multiculturalisme". "Els catalans necessiten seguretat als carrers i poder caminar pels  barris sense por de ser atracats o agredits. Els catalans no necessiten aquest Govern", ha sentenciat.

A més, Garriga ha vaticinat una "legislatura curta" i ha acusat el candidat d'ERC de voler fomentar "l'odi i la confrontació" entre catalans. Durant la seva intervenció, el dirigent ultra ha denunciat que els grups independentistes han convertit la cambra en un "autèntic circ separatista" i ha assegurat que Catalunya és avui "menys lliure, pròspera i segura". Garriga ha afirmat que "no hi haurà cordó sanitari, ni pancartes o codis de conducta" que els "silenciï", i que l'acord subscrit entre ERC i Junts és el reflex de la "màfia separatista".

Finalment, el dirigent d'extrema dreta s'ha dirigit a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que aquest divendres va explicar que no anirà al Palau de la Zarzuela per comunicar a Felip VI la investidura de Pere Aragonès. La presidenta va argumentar que hi ha altres mitjans per fer-ho i que es tracta d'un "tràmit" que considera que s'hauria d'abolir.

A Garriga li ha semblat una aberració que la presidenta no vulgui anar a Madrid, i aquesta li ha respost que "sí que em comunicaré amb el Rei, existeix el correu electrònic, que vivim al segle XXI".


Foto principal: El líder d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, entrant a l'hemicicle del Parlament / EFE