El Parlament ha rebut aquest dijous la resolució del Tribunal Constitucional sobre el ple d'investidura —tot i que fa dos dies que s'hauria d'haver celebrat—, el que suposa que a partir d'ara s'obre un termini de deu dies hàbils perquè la cambra presenti al·legacions. Això suposa que la cambra té ara fins al 15 de febrer per defensar la seva posició davant el tribunal, que va dictar mesures cautelars contra la investidura del president. 

Tot apunta que la cambra presentarà les al·legacions, ja que el president Roger Torrent així ho va assegurar quan va anunciar l'ajornament del ple. De fet, els serveis jurídics de la cambra fa dies que hi treballen. 

Esquerra, que el dia de l'ajornament ja va parlar d'una "finestra de deu dies" per trobar les garanties per investir Puigdemont, confia que les al·legacions permetin trobar una via a la investidura sense entrar de nou en una batalla judicial amb el TC, que perjudiqui la nova Mesa i deixi sense efecte la investidura. 

Tot i això, el tribunal ja va desestimar les al·legacions presentades per Junts per Catalunya, per la qual cosa res fa pensar que el veredicte dels magistrats pugui ser massa diferent aquest cop. Tenint en compte els deu dies de termini per presentar les al·legacions, i el temps que necessitaria el TC per estudiar-les després, el tribunal podria no resoldre fins al març sobre la investidura.

Aquesta situació podria bloquejar la posada en marxa del nou Govern, ja que no està clar si durant el període que el Constitucional decideix el termini per a convocar noves eleccions ha quedat aturat o no. La setmana que ve els lletrats emetran el seu informe sobre aquesta qüestió, però la decisió final estarà en mans de Torrent.

Cal recordar que el TC va prohibir dissabte la investidura de Puigdemont a distància i sense permís judicial després que el Govern espanyol impugnés divendres la candidatura del president cessat per evitar que tornés a ser reelegit en el càrrec.