D'aquell 24 de febrer de 2016 quan Pedro Sánchez i Albert Rivera segellaven el Pacto del Abrazo sembla que hagi passat una eternitat. Pel fons, però sobretot per les formes. Han passat tres anys i mig des que els líders del PSOE i Cs s'aliaven per intentar que Sánchez fos investit president. Ara, la relació és pèssima, inexistent. I la intervenció sense filtres, exaltada i desenfrenada de Rivera al debat d'investidura n'ha estat una bona mostra. Un to calcat al que feia servir contra l'independentisme quan era diputat al Parlament que ha deixat Pablo Casado com un autèntic moderat i que ha tingut una rèplica igualment encesa. 

Tan bon punt ha obert la boca, ha començat la reprimenda. "Pur teatre, senyor Sánchez", ha exclamat, "vostè mareja la perdiu i ens porta un truc dels dolents". El líder de Cs ha acusat Sánchez de fer "un discurs impostat que no se'l creu ni vostè, mentre a l'habitació del costat pacta cadires amb Podemos i cessions amb els separatistes". I ho ha resumit amb un mot: "sectarisme". Segons Rivera, el candidat a la presidència i actual president en funcions, "se'n riu dels espanyols", perquè en realitat fa temps que ha tramat un pla, "el pla Sánchez", "per perpetuar-se en el poder" i el va activar fa un any amb la moció de censura. 

Seguint aquest relat, Rivera ha denunciat que Sánchez s'ha envoltat "d'una banda que porta temps operant", i que prefereix "pactar amb els que volen liquidar Espanya", amb els "odiadors professionals" que no pas amb el "constitucionalisme". Visiblement ressentit, s'ha queixat que el PSOE es dedica a "estigmatitzar mitja Espanya, perquè titlla de feixista qualsevol que no pensa com ell". En aquest punt ha enumerat els últims conflictes que ha protagonitzat Cs. Així per exemple, ha responsabilitzat Sánchez i els seus ministres de l'episodi de tensió que van viure els dirigents del seu partit a la manifestació de l'orgull LGTBI. És més, ha demanat que cessi al ministre d'Interior. 

Per concloure, encara guardava una carta, la de ressuscitar el govern Frankenstein, el nom que va donar en el seu dia Rubalcaba a l'intent frustrat de Pedro Sánchez de lligar un pacte amb Podemos i els independentistes. Davant l'oposició interna que va patir dins les pròpies files socialistes, va acabar girant cap a Cs i el famós Pacto del Abrazo que també va quedar en res. Avui, Rivera li ha retret que estigui "muntant novament un govern Frankenstein".  

Sánchez furga en la ferida: "Cs sembla la gran evasió"

Malgrat que Sánchez ha volgut negar-ho amb un punt d'ironia, el cert és que el problema entre ell i Rivera és de pell. Al torn de rèplica, l'aspirant a president s'ha posat les botes. Això sí, després de desacreditar-lo, el líder socialista ha demanat a Rivera que s'abstingui "pel bé d'Espanya, pel país que tant diu estimar", per facilitar la seva investidura, per evitar haver de comptar amb els vots dels independentistes. 

Sánchez ha lamentat que el dirigent taronja hagi traçat "un cordó sanitari al PSOE amb el qual s'ha lligat a la ultradreta", li ha recomanat que es pregunti "per què s'està quedant sol" i li ha recordat l'acumulació de baixes que està patint Ciutadans les últimes setmanes, pronunciant noms propis com ara Manuel Valls. "Sembla la gran evasió", ha assegurat. I ha prosseguit advertint-lo que no va pel bon camí amb "la deriva aznarista de quant pitjor millor". I manllevant la frase amb que ha començat Rivera, li ha etzibat que "teatre és pactar amb la ultradreta i intentar que sembli un accident". 

A mida que avançaven les rèpliques, la crispació ha anat creixent, amb retrets i crits entre la bancada del PSOE i Cs, en un avenç de què serà la legislatura si és que finalment hi ha pacte amb Podemos i no tornen a repetir-se les eleccions.