Segons informa avui el diari El Español, l'objectiu del Govern espanyol en imposar un control exhaustiu dels comptes de la Generalitat és pressionar als funcionaris. D'aquesta forma, espera que siguin els treballadors de la Generalitat els que s'enfrontin al Govern. Amb aquesta mesura el govern del PP intenta que els funcionaris no puguin al·legar posteriorment que no sabien que desobeïen la llei. Madrid, segons aquesta font, estaria disposat a aplicar responsabilitats penals i sancions a aquells funcionaris que no acompleixin l'ordre d'intervenció.

La mesura va destinada especialment a tots aquells que hauran de certificar els comptes de la Generalitat: la interventora general, els interventors de les tretze conselleries, els responsables econòmics de les entitats on no hi hagi intervencions delegades, el director general de Pressupostos i el director general de Política Financera, Assegurances i Tresor. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat