La Intersindical-CSC, el sindicat independentista, ha convocat vaga general des del dilluns vinent, 30 d'octubre, fins al dijous 9 de novembre i durant aquest cap de setmana decidirà si la manté i per quants dies. Fonts del sindicat han explicat que tiraran endavant l'aturada en cas que constatin que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es duu a terme, ja que afectarà els drets laborals i amenaçarà els treballadors de desenvolupar la seva tasca "amb normalitat".

Per la seva banda, el Departament de Treball ha decretat serveis mínims. Es garantirà un 33% a Rodalies Renfe i en referència a la resta de transport públic, metro, autobusos urbans, tram i FGC, un 50% en hores punta (6.30h a 9.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i un 25% en hores amb menys afluència.

Es garanteixen les urgències mèdiques i a les escoles hi haurà un mínim d'un docent per cada 6 aules a Infantil i Primària i un per cada 4 classes per als centres d'educació especial. En llars d'infants, cal un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.