Intersindical-CSC ha convocat una roda de premsa demà per anunciar la convocatòria d'una vaga general per a la setmana que ve, tot i que sense especificar encara quan es produiria. Aquest sindicat va sol·licitar fa algunes setmanes permisos de preavisos de vaga entre el 30 d'octubre i el 9 de novembre, encara que fa uns dies va desconvocar les jornades de vaga previstes fins al 5 novembre.

Així doncs, CSC té sol·licitats els permisos necessaris per poder celebrar vaga general entre el dilluns 6 de novembre i el dijous 9 de novembre. El sindicat activarà demà l'opció de la vaga general després de conèixer que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional per al vicepresident Oriol Junqueras i altres set consellers.

Fonts sindicals han explicat que el preavís de vaga s'ha de presentar amb una antelació al voltant dels 10 dies, de manera que aquest sindicat és, en principi, l'únic que disposa de la sol·licitud pertinent per convocar una vaga general la setmana que ve a Catalunya.

Amb tot, està per veure si altres sindicats catalans, especialment els majoritaris, abonen aquesta convocatòria. Intersindical-CSC va ser un dels sindicats minoritaris que va convocar la vaga general del passat 3 d'octubre a Catalunya, que va coincidir amb una aturada de país amb el suport de CCOO i la UGT de Catalunya.