Prop de 500 cantaires i una orquestra professional de quaranta músics interpretaran aquest dissabte a les 12 del migdia davant de la presó de Lledoners El Messies de Friedrich Händel. 

Segons ha explicat a l’ACN el músic Albert Bardolet, un dels impulsors, es tracta d’una iniciativa que fins ara “mai s’ha vist a Europa”. I és que entre veus i músics, insisteix, es preveu la participació de prop de 400 professionals. La interpretació arrencarà a les 12 del migdia a l’esplanada, aprofitant que els presos són fora de les cel·les i els podran escoltar, i durarà uns noranta minuts. Interpretaran pràcticament totes les peces que conformen l’obra.

A través de les xarxes socials, Omplim Lledoners recomana portar cadira i abric. 

Ni altaveus ni micròfons

L’obra s’interpretarà a les 12 del migdia a l’esplanada. Es farà de cara a la presó per tal que els líders empresonats la puguin escoltar. No hi haurà ni altaveus ni micròfons. Arrencarà amb l’Al·leluia.

“Ens consta que com a mínim la primera mitja hora la podran escoltar”, ha afegit Bardolet. Tot seguit s’interpretaran pràcticament totes les peces de l’obra i l'actuació es preveu que duri uns noranta minuts.