Demba Kouma és un intern de Lledoners que comparteix mòdul amb els presos polítics catalans i per primera vegada, des dels 8 anys que fa que és al centre penitenciari, ha obtingut un permís per sortir; Kouma ha cedit uns minuts de la seva llibertat al Matí de Catalunya Ràdio. 

Kouma ho té clar; no es pot acusar els membres del Govern empresonats de rebel·lió perquè "no van tocar ningú i es mereixen ser al carrer", relata l'intern al mateix temps que explica que està a favor de la independència de Catalunya "ara que m'han explicat com funciona tot, soc independentista".

Durant l'entrevista, ha indicat que el mòdul on hi ha Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull "no és conflictiu", i com que Kouma fa 8 anys que hi és els ha "ajudat a conèixer l'espai i la resta d'interns". 

"Sempre m'ajuden"

Demba Kouma ha assegurat que els presos polítics "cauen bé en general" perquè ajuden a la resta d'interns: "Romeva m'ha ensenyat a nadar, a mi i a altres presos, Junqueras fa classes de català i filosofia, sempre estan plenes, i Turull, que és advocat, ajuda amb les defenses". 

Finalment, Kouma ha subratllat que quan torni a tenir un permís per sortir del centre anirà a algun acte pels presos i ha augurat que quan hi hagi un judici "quedaran en llibertat".