El Ministeri de l’Interior reforçarà el dispositiu policial a Catalunya per la visita que el rei Felip VI i la princesa Elionor faran el pròxim dilluns 4 al Palau de Congressos de Barcelona i també per la campanya electoral. Segons fonts del ministeri, són relleus dels antidisturbis que han estat actuant a Catalunya després de la sentència del procés i actuaran en el marc d’aquest dispositiu “en coordinació i col·laboració amb els Mossos”.

Actualment són cinc les brigades d'antiavalots de la policia espanyola desplegades a Catalunya. A part, segons ha informat El Periódico, aquest reforç del dispositiu policial constarà de 250 agents, és a dir, cinc brigades més que procedeixen de Madrid, Astúries i València.

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha admès aquest dimecres que el seu executiu està preocupat per possibles incidents durant la jornada de reflexió, tot i que també ha apuntat que l'Estat adoptarà les mesures necessàries per garantir la seguretat dels dos esdeveniments.