La conselleria d'Interior ha recordat als Mossos en un comunicat que les seves intervencions "s'han de realitzar d'acord amb els criteris de congruència, oportunitat i proporcionalitat". El comunicat ha estat emès arran de les actuacions policials d'aquest matí al barri de Sants de Barcelona, en un desnonament, que han causat polèmica.

El departament també ha manifestat que l'aplicació dels procediments d'actuació dels Mossos "és constantment auditada" i s'estableixen "els sistemes de control i millora oportuns".

Aquest és el comunicat íntegre que ha fet la conselleria.

Comunicat Interior

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous al matí contra un grup d'activistes que han intentat impedir un desnonament judicial en un pis del barri de Sants.

Segons han explicat a les xarxes entitats veïnals, el desnonament estava programat a primera hora d'aquest matí i els Mossos han tallat el carrer Olzinelles amb dotacions antidisturbis. L'associació Habitatge Sants havia convocat una concentració per evitar l'expulsió de la casa, on hi vivia una dona que per ara no té alternativa d'habitatge, i els seus dos fills menors d'edat.

L'actuació dels mossos aquest matí ha rebut crítiques a la xarxa.