El Ministeri de l'Interior assegura que el desembre del 2015 ja va denegar un Partit Demòcrata de Catalunya –que provenia dels membres del Bloc Democràtic Nacional– perquè el nom de la formació podia donar lloc a confusions i van justificar el refús del nom perquè "ja hi ha un partit denominat Demòcrates de Catalunya i la sol·licitud va ser presentada el 14 de juliol del 2015".

Aquest precedent podria tenir com a conseqüència que el nom del nou Partit Demòcrata Català (PDC) podria no ser registrat per contravenir la normativa de denominació de partits, tal com ho exposa la Llei Orgànica 6/2007 de Partits Polítics, que posa de manifest que "la denominació dels partits no podrà incloure termes o expressions que indueixin a error o confusió de la seva identitat". 

Si això es confirmés, la nova Convergència s'hauria de tornar a posar d'acord i hauria de buscar, doncs, un nou nom després que aquest cap de setmana les bases apostessin per registrar el partit amb les sigles PDC.

Ferma aposta per PDC

En llegir aquesta informació, els membres del nou partit han sortit en tromba a defensar les seves sigles i han assegurat que, de moment, només es tracta d'informacions periodístiques perquè no han rebut res de part d'Interior.

Així ho han posat de manifest els diputats de Junts pel Sí Marta Pascal David Bonvehí a El Matí de Catalunya Ràdio, on han deixat clar que lluitaran per mantenir aquest nom perquè tenen clar que "la gent l'ha demanat" i també perquè "representa moltes coses per nosaltres". 

Sense voler avançar-se als esdeveniments, Pascal i Bonvehí han instat a "no fer cas a tantes pantalles perquè creiem que hi pot haver marge per fer cas a la gent". En aquesta mateixa línia s'ha manifestat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a Els Matins de TV3, on ha posat sobre la taula que els Demòcrates de Catalunya mateix no han interposat cap demanda als tribunals.

Demòcrates no canviarà de nom

Demòcrates de Catalunya no canviarà el nom del partit si es confirma que finalment el Ministeri de l'Interior rebutja el nom de Partit Demòcrata Català. Així ho ha anunciat el seu líder, Antoni Castellà, a El Món a RAC1, que ha recordat que "el vam aprovar al Congrés i el vam registrar".

Castellà s'ha reiterat en la seva afirmació que el nom de la nova CDC "porta a la confusió" i, mirant cap a unes futures eleccions, ha posat de relleu que "no pot haver-hi butlletes que es puguin confondre".