El Ministeri de l'Interior i el PDC no es posen d'acord ni sobre els correus que s'intercanvien. Interior ha assenyalat que com a mínim fins a aquest dimarts a la tarda no havia rebut la nova proposta del PDC, hereu de l'antiga CDC, després que el 19 de juliol es rebutgés la seva inscripció en el registre de formacions polítiques. De la seva banda, el Partit Demòcrata assegura que el document es va enviar divendres passat per correu administratiu urgent i que els consta que ja ha arribat al seu destí. 

Fonts del Departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz han precisat que no tenien constància d'haver rebut per correu postal --el conducte oficial per a aquestes comunicacions-- la nova nomenclatura que estudia el PDC per salvar els obstacles que marca la llei.

Concretament, el rebuig es va fonamentar que PDC (Partit Demòcrata Català) és molt semblant al registrat un any abans Demòcrates de Catalunya (Demòcrates) i, a més, que en el preàmbul dels estatuts --que no han estat remesos a Interior-- aquesta nova marca preveu la via unilateral com una de les possibilitats per avançar cap a la independència.

En un article publicat a 'La Vanguardia' el passat 15 de setembre, Fernández Díaz va argumentar que al registre de partits "no li correspon enjudiciar els fins o objectius de les formacions", tot i que en el cas del PDC "es va apreciar convenient" recordar-li l'article 6 de la Llei de Partits, que obliga a ajustar-se a la llei i la Constitució.