El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, designat director tècnic del dispositiu policial per frenar el referèndum de l'1 d'octubre, assistiran aquest dijous a la Junta de Seguretat convocada en el Palau de Pedralbes pel president Carles Puigdemont.

El Ministeri de l'Interior ha confirmat aquesta nit de forma oficial que serà el 'número dos' d'Interior el que encapçali la delegació del Govern. Estarà composta també pel delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el secretari general Tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver.

La reunió l'ha convocat a les 12.00 hores de forma unilateral el president Carles Puigdemont. Aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assumit la direcció de l'operatiu contra l'1-O, respectant la decisió de la Fiscalia de nomenar com a coordinador Pérez de los Cobos, director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

Acabada la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, atendrà els mitjans de comunicació a la seu del Palau de Pedralbes. El ministre Zoido es troba des d'aquest dimecres a la tarda a Badajoz, on demà a les 12.00 hores té previst presidir l'acte central del Dia de la Policia.

El funcionament de la Junta de Seguretat està regulat per l'article 50 de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat de 1986. Es tracta de la mateixa norma invocada per la Fiscalia Superior de Catalunya i el TSJC per nomenar al coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos com a coordinador el dispositiu per frenar el referèndum de l'1 d'octubre suspès pel Tribunal Constitucional.