El Ministeri de l'Interior ha enviat a Barcelona un reforç d'agents antiavalots per protegir infraestructures crítiques, especialment de transport. Segons han explicat fonts policials a l'ACN, aquest reforçament no té a veure amb el clàssic entre el Barça i el Madrid i la mobilització convocada pel Tsunami Democràtic, sinó amb un reforç dels dispositius previstos pel nivell 4 de l'alerta antiterrorista que és habitual cada any per aquestes dates a causa de les aglomeracions de persones.

Les mateixes fonts indiquen que les forces estatals de seguretat no tenen previst participar en el dispositiu de seguretat organitzat pels Mossos pel clàssic, si no és a petició de la policia catalana.

D'altra banda, La Vanguardia explica que durant el dia d'avui arribaran entre 400 i 500 antidisturbis de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a Barcelona amb motiu del clàssic. 

Segons l'ACN, el reforç d'antidisturbis es destinaran bàsicament a l'estació de Sants i a l'aeroport del Prat. L'objectiu és reforçar la seguretat atès el nivell d'alerta antiterrorista decretat en infraestructures on hi ha aglomeració de persones. Les mateixes fonts indiquen que aquesta instrucció de reforç també es trasllada als Mossos i l'Ertzaintza.