El Ministeri d'Interior ha confirmat a aquest diari que no s'ha elevat el nivell d'alerta antiterrorista ni s'ha reforçat el 4. La informació s'ha donat arran d'una notícia publicada. Segons avança el diari La Razón, el Ministeri d'Interior ha decidit pujar el nivell d'alerta antiterrorista del 4 a 4 reforçat. Les onze operacions realitzades darrerament a tot l'estat espanyol contra el jihadisme demostren que no es pot abaixar la guàrdia. Malgrat el coronavirus, les zones de platja seran un punt atractiu pel turisme nacional i també es poden produir aglomeracions de persones que cridin l'interès als terroristes.

Operació Estiu

El Pla de Seguretat nacional ja ha iniciat l'Operació Estiu amb mesures efectives contra l'amenaça latent. Entre d'altres, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), analitzarà i ampliarà tota la informació d'aquells subjectes o aspectes que puguin ser una amenaça per un potencial atac. S'avaluarà de forma diària tots els punts massius de persones o zones turístiques i s'obriran comissions per adoptar plans que puguin neutralitzar qualsevol mena d'amenaça. Així doncs, s'activa el Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista. I es treballarà conjuntament amb els equips del TEDAX i els guies canins.

Tan sols fa una setmana, la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Badalona, va desplegar una important operació antigihadista al barri de la Salut. En el marc d'aquesta batuda antiterrorista, la Policia Nacional va detenir tres homes de nacionalitat estrangera per la seva presumpta relació amb el gihadisme i la captació de terroristes.