El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat que els helicòpters que han sobrevolat les protestes del barri de Gràcia, arran del desallotjament del Banc Expropiat, han captat "imatges molt potents" de grups violents que portaven cascos, pedres i articles de pirotècnia i que van causar incidents. En aquest sentit, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, no ha descartat que es produeixin més detencions en els propers dies. Fins ara se n'han produït dues.

Jané ha assegurat també que són grups minoritaris, organitzats i que s'infiltren entre la gent que es manifesta. De fet, ha demanat "comprensió" per la tasca que fan els Mossos a Gràcia. "S'hauria d'estar agraït", ha afegit. També ha explicat que "si algú, involuntàriament, ha fet mal a algú altre", com és el cas de Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, "ho analitzarem".

També en una entrevista a Rac1, ha plantejat que, a vegades, realitzar detencions en el moment àlgid de les protestes pot ser contraproduent perquè les aviva, i ha recordat que és el que va ocórrer en els altercats entre manters i policies a Salou.

Preguntat per si s'han evitat més detencions per no enfadar la CUP, ha dit que és "totalment fals", i ha negat haver donat instruccions als agents sobre els arrests que podien fer. Jané ha precisat que ara com ara hi ha dos detinguts, als quals s'ha pres declaració i han quedat en llibertat amb càrrecs, i que portaven material inflamable quan van ser arrestats.

Mossos

El conseller ha reclamat "la màxima repulsa de tots, i cap complicitat" cap als violents, i que es doni suport al treball dels Mossos d'Esquadra, ja que ha sostingut que fan un treball necessari per garantir la seguretat del barri. "Demano comprensió per la tasca que fan els Mossos a Gràcia, s'hauria d'estar agraït", ha clamat.

En aquest sentit, ha celebrat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi donat suport a la policia catalana, una cosa que no tots han fet, i ha apuntat: "Li estic agraït". Jané ha indicat que el desallotjament es va preparar per causar les mínimes afectacions possibles: va ser el dilluns perquè és el dia que no hi ha mercat i es va iniciar després de les 9 del matí perquè els nens ja estaven en el col·legi.

Respecte a si la policia catalana ha comès errors en la seva actuació, ha dit que "en actuacions tan i tan complexes i difícils és impossible, en els Mossos i en qualsevol altre cos, que sempre tinguis un deu", encara que ha apuntat que són casos anecdòtics. "Tots demanem proporcionalitat i tots la volem, és molt fàcil discutir un cop s'ha fet l'actuació", ha criticat.