L'Ajuntament de Barcelona continua decidit a demostrar que el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) no té els permisos pertinents per acollir interns i a emparar-se en aquesta qüestió per impedir que continuï actiu. 

Inspectors de l'Ajuntament de Barcelona han intentat aquest migdia inspeccionar el CIE per comprovar si està en funcionament, però no els han permès l'accés. Per aquest motiu han aixecat acta.

L'Ajuntament de Barcelona considera que el CIE de la Zona Franca requereix llicència d'activitats i ha ordenat el cessament d'activitats. Per contra, el ministeri de l'Interior, que n'és el titular, considera que aquest tipus de centres no requereixen aquesta llicència. Per això, la setmana passada el va reobrir després de realitzar diverses obres de millora.

Fonts policials han indicat que en el CIE no hi ha en aquests moments cap intern però que l'accés a les instal·lacions només està permès a persones autoritzades i els inspectors de l'ajuntament no ho són.

El tinent d'alcalde de drets de la Ciutadania, Jaume Asens, ha alertat, a través del seu compte a Twitter que s'havia impedit als tècnics municipals la inspecció del CIE.

Segons fonts municipals, per poder demanar al jutjat de primera instància el precinte del centre són necessaris dos intents fallits d'inspecció. L'Ajuntament de Barcelona, segons aquestes fonts, tornarà a enviar els tècnics per comprovar si al seu interior es porta a terme l'activitat prohibida.