Bombers per la República ha denunciat a través de Twitter que des de la direcció general s'ha fet arribar una nota a tots els parcs del cos en què es recorda que no està permès utilitzar l'uniforme en "situacions alienes a la prestació del servei" i que fer-ho "es considera falta greu". "És una al·lusió a què no repetim el que vam fer l'1-O?", es pregunten recordant el protagonisme que van assumir durant la jornada del referèndum, quan fins i tot van arribar a interposar-se entre les forces policials i els votants.

Davant d'aquest advertiment, just a les portes que es faci pública la sentència contra els líders del procés i mentre s'organitzen les manifestacions de protesta, els bombers es declaren "molt decebuts".

En qualsevol cas, Bombers per la República assegura a través del seu compte que no acceptaran "ni intimidacions ni paternalismes" i denuncia que la nota de la direcció general és un menyspreu contra els seus companys encausats per "defensar la llibertat i la democràcia". "Ens vam comprometre a defensar el nostre poble i així sempre ho farem i, si cal, amb uniforme i el casc", adverteixen abans de concloure: "prou col·laboració i complaure els enemics de Catalunya".