El passat 31 de desembre el ministeri de l'Interior va decidir donar per finalitzat el desplegament policial a Catalunya amb motiu de la sentència del procés. Ara bé, El Independiente assegura que la policia espanyola mantindrà un reforç a Catalunya tot i la fi del desplegament especial (Operació Ícaro).

El citat mitjà ha tingut accés a un correu enviat als 11 caps de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) on la prefectura central informa que s'ha acabat l'Operació Ícaro després de 84 dies en actiu.

Aquest dispositiu, recorda El Independiente, el va posar en marxa el ministeri de l'Interior el 8 d'octubre, sis dies abans que es fes pública la sentència que condemna els líders independentistes a 100 anys de presó. 

El dispositiu, en un principi, s'havia de mantenir fins al 10 de novembre (eleccions generals). A partir d'aquí va disminuir el nombre d'efectius desplaçats a Catalunya, però es va decidir que uns quants agents es quedessin per si els Mossos necessitaven reforços durant la celebració del Barça - Madrid.