"Destituït el govern colpista totalitari. La democràcia i la llibertat tornen a Catalunya". Així es va referir a l'aprovació de l'article 155 al Senat el president en funcions de la Comunitat de Madrid i exnúmero dos de Cristina Cifuentes, Àngel Garrido, qui serà el candidat proposat pel PP per controlar l'executiu comunitari fins a les eleccions del 2019.

Garrido, qui es defineix a ell mateix com un "conservador clàssic", ha fet diversos comentaris en els últims mesos contra el procés independentista, titllant els seus líders de "colpistes" i "totalitaris", a més d'assegurar que és un moviment "excloent" i "sectari".​

El passat 1 d'octubre fins i tot va donar les gràcies a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil per "mantenir la democràcia a Catalunya i parar el cop d'Estat independentista". 

La cosa, però, no acaba aquí. El passat 9 de novembre, quan la presidenta del Parlament Carme Forcadell va anar a declarar al Tribunal Suprem, la va titllar de "fanàtica, sectària, totalitària i amb menyspreu per la llei". Aquell dia el jutge del Suprem va decretar per Forcadell llibertat amb fiança, però va haver de passar una nit entre reixes.

Finalment, també n'ha fet diversos contra el president Carles Puigdemont, a qui ha acusat de fer "el ridícul" i de practicar un "fanatisme xenòfob".

Garrido es va convertir en president en funcions de la Comunitat de Madrid el passat 25 d'abril després de la dimissió de Cifuentes després de setmanes de polèmiques per les irregularitats del màster de l'expresidenta a la Universitat Rey Juan Carlos i la publicació d'una informació en la qual se li atribuïa un suposat furt en un supermercat l'any 2011.

Amb la seva proposta, el PP ha apostat per la continuïtat dins el govern madrileny d'una persona molt propera a Cifuentes. Garrido assumirà ara les regnes de la Comunitat fins a les properes eleccions, que s'han de celebrar d'aquí a un any. ​