La diputada del PDeCAT al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras ha explicat avui el cas d'una noia anglesa que va ser insultada en una comissaria per parlar anglès i català.

Segons la diputada, la noia va anar al departament d'estrangeria d'una comissaria de la Policia Nacional perquè volia obtenir el número d'identitat d'estranger (NIE). En un primer moment, la jove es va adreçar en anglès al funcionari, que li va contestar que si no parlava en espanyol no l'entenia. Per això, la noia ho va tornar a intentar, aquest cop en català. "Vostè és una nacionalista de merda", li va respondre el funcionari. Finalment, la jove va abandonar la comissaria plorant i sense haver obtingut el document.

A més, Nogueras també ha explicat el cas d'una noia polonesa que també anava a buscar el NIE per fer unes pràctiques en una empresa a través d'un Erasmus. Quan va ensenyar el seu document d'identitat polonès (Karta Pubytu), el policia no el va reconèixer i li va dir que els estudiants estrangers no podien treballar a Espanya. Tot i que la jove li va explicar que es tractava d'unes pràctiques que gestionava la mateixa universitat, el funcionari es va negar a fer el tràmit i va dir-li: "Si no t'agraden les lleis espanyoles, porta".