L'Instituto Cervantes, entitat depenent del ministeri d'Afers Exteriors dedicada a la promoció de la cultura espanyola, ha organitzat un debat a Frankfurt sobre Catalunya, amb la participació de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana, per defensar la unitat d'Espanya. En el cartell de l'acte, els organitzadors no han dubtat a espanyolitzar els noms de les ciutats de Girona i Lleida.

icervantes 2

L'ANC de Frankfurt ha criticat l'espanyolització dels topònims en la presentació de l'acte. "¿Com pot ser que a Frankfurt es faci un debat monofocal, sense independentistes, organitzat amb Societat Civil Catalana ​–fundada per un ultra– manipulant alemanys i pagant l'hotel amb els diners de tots?", ha preguntat.

Sota el títol de Catalunya, un problema per a Europa?, l'Instituto Cervantes vol difondre entre els alemanys el missatge unionista, i entre els ponents no n'hi ha cap de pròxim al sobiranisme català. "Com va aparèixer el nacionalisme català, quines motivacions té i com argumenten els defensors de la unitat espanyola? Debati amb experts catalans i espanyols, i obtingui una visió sorprenent de les circumstàncies espanyoles, els debats catalans i les realitats europees", assenyala la presentació de l'acte, que adverteix que se celebrarà en alemany i sense traducció simultània.

acte icervantes

A l'acte, previst pel dia 16, està prevista la intervenció del director de la Fundación Konrad Adenauer a Espanya,  Wilhelm Hofmeister; la catedrática d'Història europea del segle XIX a la Universitat Humbolt de Berlín, Birgit Aschmann, i la membre de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) Sabine Riedel.