La presentació de la identitat digital per part del Consell per la República ha disparat les inscripcions a l'entitat en les últimes 24 hores. Després d'algunes setmanes d'estancament, en què la tònica constant de les noves adhesions era d'entre cap i sis, aquest dissabte la situació ha canviat.

Un total de 376 persones s'han adherit al Consell per la República el mateix dia que l'organització liderada des de l'exili pel president Carles Puigdemont presentava la identitat digital i l'aplicació mòbil per poder exercir la participació.  Amb aquest nou increment, el total d'inscrits de l'entitat ha passat de 88.278 a 88.548.

En aquest sentit, el vicepresident del Consell, l'eurodiputat Toni Comín, va confirmar a la roda de premsa posterior a la reunió celebrada ahir a Perpinyà (Catalunya Nord) que l'aplicació havia estat la més descarregada durant la jornada en tot el món.

El darrer augment significatiu d'adhesions al Consell es va produir a finals del mes de gener, quan Puigdemont va trepitjar territori català per primer cop des de la seva marxa a l'exili en l'acte multitudinari de Perpinyà. Aleshores el número d'inscrits va passar de 86.000 a gairebé 88.000 en pocs dies.