El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha encarregat diversos informes a la Guàrdia Civil que serveixen per contrastar la participació dels membres del Govern en la preparació del referèndum i la proclamació de la república i que puguin servir per imputar altres implicats en els fets. Sobre aquests informes es basa la investigació als càrrecs que ocupen el "comitè estratègic". 

Però la majoria, si no tots, ja estan fets i formen part del sumari del jutge d'instrucció número 13 de Barcelona. Llarena reclama, de fet, part d'aquest sumari. El magistrat vol veure les actes dels escorcolls i la "documentació requisada que s'entengui directament relacionada amb un eventual concert per declarar la independència de Catalunya". I en aquest sentit, els escorcolls a casa i el despatx de Josep Ma Jové són clau, ja que ell era el cervell del referèndum i despatxava habitualment amb el seu cap al Departament de Vicepresidència, Oriol Junqueras, i amb la seva cap al partit, la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Un fet habitual i sabut que ara pren una nova dimensió i que podria servir de prova de càrrec per a les noves imputacions.

Entre el material que rebrà Pablo Llarena els propers dies hi ha dues notes de Jové que es van trobar al seu despatx i que parlen obertament de la mobilització ciutadana i de com burlar l'acció de la justícia per tirar endavant el referèndum. La nota apunta una de les moltes opcions que es van parlar per aconseguir tenir urnes.

nota Jove sumari 13

Jové buscava mantenir viu el carrer, la il·lusió dels ciutadans per tirar endavant el referèndum i evitar la desmotivació que podia provocar donar una data per al referèndum que es fes esperar massa, com va acabar passant.

nota Jove2

Però al marge de les notes en el despatx de Jové, hi ha les agendes Moleskine. Són dues agendes on la mà dreta d'Oriol Junqueras anotava les reunions amb els membres del Govern i que la policia va trobar en una habitació de casa seva en l'escorcoll del 20 de setembre. En l'acta de l'escorcoll, les agendes formen part de l'"indici 8", juntament amb un quadern amb la inscripció "Junta de govern" i l'informe Enfocats.

moleskine

El jutge del Suprem també demana els correus electrònics, missatges o "qualsevol acte de comunicació amb què es pugui comptar" i "elements objectius que puguin existir i que permetin avaluar si cada un dels investigats ha tingut alguna intervenció en l'estratègia" que recull el document Enfocats i que havia de tirar endavant el "Comitè Estratègic".

En l'informe que fa la Guàrdia Civil a partir de les escoltes telefòniques a Josep Ma Jové apareixen converses banals amb Marta Rovira. Aquestes converses, però, podrien acabar servint de base per a la imputació. En les trucades també hi apareixen un dels homes forts del vicepresident, Raúl Murcia Tobalo, i el cap de gabinet de Marta Rovira, Jordi Bacardit. Tots apareixen en converses amb el conseller Toni Comín quan buscaven locals alternatius, com ara els centres de salut, per votar en els municipis on els ajuntaments s'havien tancat a col·laborar, un d'ells el de Barcelona. Per això també hi consten converses entre Marta Rovira i el regidor Jaume Asens negociant la cessió d'alguns locals.