Un informe del consell d’assemblees territorials, sectorials i d’exteriors (CTSE) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), celebrat el passat novembre a Cervera, ha apuntat que l’independentisme haurà “d’assumir sacrificis” i que d’ara endavant l’independentisme haurà d’estar preparat per a les “mobilitzacions permanents”, “acampades indefinides” i per “l’ocupació d’infraestructures”.

De l’informe també es desprèn que s’hauria d’optar per la “resistència passiva” davant la possible “actuació de les forces d’ocupació” o la protecció de la radiotelevisió catalana si el govern espanyol decidís tallar les comunicacions, ha informat La Vanguardia.

Fonts consultades per El Nacional han assegurat que aquest informe de 80 pàgines “no és un pla tancat i definit” i que ha estat elaborat pel CTSE, que és un grup de treball de l’ANC. Si s’optés per alguna d’aquestes fórmules, la decisió hauria de ser prèviament ratificada pel comitè del parlament de l'ANC o pel secretariat nacional.

L’ANC preveu tres escenaris de cara al futur com els greus, els menys greus i en resposta a accions concretes del govern espanyol. Entre les greus contempla inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En qualsevol dels supòsits, l’ANC planteja “grans manifestacions, concertacions ràpides o vaga general”.

A més, afegeixen que si s’inhabilita el Parlament, l’Assemblea de Càrrecs Electes -creada el passat octubre per si se suspèn l'autonomia-, s’hauria de reunir i substituir-ne les funcions. L’ANC també parla d’actuacions contra les difamacions i el discurs de la por que podrien ser denunciats. Com a menys greus, parlen de fets com “l’ofegament econòmic” i que la resposta hauria de ser “insubmissió fiscal”.

L’informe considera que totes aquestes accions seran necessàries per tal de “donar suport” i “defensar” les institucions i els polítics catalans, així com “per contribuir en tot allò que es demani per garantir la normalitat en tot moment”.