Edu González és més conegut pel seu nom a les xarxes socials, Bravas Barcelona. Al seu perfil penja molts vídeos de contingut gastronòmic per fer recomanacions de restaurants a la ciutat, inicialment centrat en les patates braves però finalment ha acabat diversificant el seu contingut. Ara mateix, a Instagram compta amb 285.000 seguidors i a Youtube, on penja vídeos més llargs, frega els 84.500. Tot i ser de Girona i catalanoparlant sempre feia contingut en castellà, fins que aquest cap de setmana ha decidit penjar un vídeo a Instagram en el qual parla en la llengua del país i que subtitula al castellà, per aquells seguidors que no entenen el català. La seva sorpresa és que després de compartir aquesta publicació, fins a 400 persones l'han deixat de seguir immediatament. 

Una publicació en català de 1.600

"Ahir vaig publicar el meu primer vídeo en català, després de 1.600 publicacions, la primera. I he perdut 400 seguidors, al·lucino. Tot i que m'importa un rave que marxin, el vídeo està subtitulat al castellà, el text també. M'han deixat uns comentaris horrorosos. No ho entenc, no dono una opinió política, simplement parlo en català. Em podeu donar una explicació lògica a això? És catalanofòbia?", explica González en un vídeo que ha compartit també via Instagram i en el que parla en castellà. Davant aquest atac per utilitzar la seva llengua materna en una publicació entre més de 1.600, el creador de contingut ha demanat els seus seguidors que vagin al post en qüestió i jutgin per ells mateixos. 

La resposta dels seus fans ha estat unànime. Si bé abans hi havia alguns comentaris "horrorosos", tal com els ha descrit el mateix González, després que el creador de contingut denunciés la catalanofòbia que havia patit, els seguidors van començar a deixar-li respostes positives, algunes en català i altres en castellà, i fins i tot ha guanyat nous seguidors. Aquest vídeo té aquest dimarts més de 8.700 "m'agrades" i uns 720 comentaris, dues xifres més elevades que en la majoria de les darreres publicacions, tot i que, quan el seu contingut es fa viral, les visites es disparen. 

Aprendre català des de Madrid gràcies al seu contingut 

En el vídeo en qüestió Edu González compara el croissant més gran de Barcelona amb els més petits, però la majoria de comentaris del vídeo se centren en el català que empra l'"influencer". "Hola Edu, m'encanta en qualsevol llengua, fas un contingut súper interessant, així que, moltes felicitats i no has de donar explicacions a ningú. Jo soc mexicana, visc a Barcelona i parlo català, és la millor manera de integració social i has de fer allò que sigui necessari per enriquir la cultura, totes les llengües són un regal, cultura i respecte. Un petó", li comenta una noia, un missatge que ha recollit més de 200 m'agrades. "Hola! Soc de Madrid i per mi pots fer més videus en català. M'agrada el idioma i lo vull seguir aprenen (perdón por mi bajo nivel de catalán). Un petó molt gran", escriu un altre. Els comentaris negatius han quedat enterrats sota els positius, que animen a González a seguir fent vídeos en català i a no tenir por dels intolerants, que són una minoria.