Infiltrats policials van provocar violència entorn de la Delegació del Govern a Barcelona, segons publica en exclusiva el diari Público aquest divendres.

El diari ha obtingut vídeos, fotografies i testimonis que demostren que almenys tres d'encaputxats aliens als manifestants dels CDR van fer caure la llarga tanca que separava independentistes i mossos en Pau Claris amb València, i després van comentar entre ells: "Ja està, ja hem tirat la tanca i ara es lligarà", "Ara ja podem parlar castellà, ja no hi ha problema", I destapar-se; jo em destapo". Després de la seva intervenció es van produir alguns incidents i els antiavalots van acabar disparant pilotes de goma i de foam als congregats, que només van llançar unes llaunes buides.

En els vídeos, es veu com un encaputxat molt corpulent s'abalança contra les tanques i aconsegueix fer-les enderrocar, malgrat que formaven una llarga filera de sòlids tancaments metàl·lics, estesos d'una a una altra paret tallant els quatre carrils de calçada i les dues amples voreres, i fixats amb gruixudes cadenes entre elements.

Alhora, la totalitat dels integrants i simpatitzants dels CDR consultats per Público asseguren no conèixer –i condemnar– als integrants dels membres d'aquests comandos de guerrilla urbana, que solen actuar al final de les mobilitzacions pacífiques amb una coordinació i violència inusitades.

També s'estan difonent en xarxes socials missatges de persones que afirmen haver vist com alguns d'aquests encaputxats reben sobres amb diners després de les seves actuacions violentes.

En gairebé tots els casos, les denúncies que aquest vandalisme està sent comès per "infiltrats" aliens a les organitzacions independentistes de desobediència civil –com també ha assegurat el president Torra– són inverificables, apunta Público.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat