La secció sindical d'Infermeres de Catalunya en el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha reclamat avui que es faci la prova del coronavirus a tots els treballadors de la central de coordinació sanitària, després de la visita del passat dia 14 del vicepresident Pere Aragonès, que ha donat positiu en COVID-19.

Aquell dia, Aragonès va visitar la seu central del SEM a l'Hospitalet de Llobregat i, segons les infermeres, ho va fer "sense cap mena de protecció i sense tenir en compte les recomanacions del departament de Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya".

L'endemà de la vista, el diumenge dia 15, es va saber que Aragonès havia donat positiu en coronavirus. Per això, els treballadors de la seu central del SEM van demanar que se'ls fes la prova, però el servei de prevenció la considera "innecessària", segons denuncia el comunicat de les infermeres.

Vicepresidència ho desmenteix

Per la seva banda, des del Departament de Vicepresidència ho desmenteixen rotundament i asseguren que Aragonès "sempre ha seguit les indicacions del Departament de Salut". De fet, apunten que el vicepresident va estar a una "distància absoluta" de les treballadores durant tota la visita.

A més, les mateixes fonts recorden que quan Aragonès va visitar el centre desconeixia que estigués contagiat pel coronavirus, com tampoc el president de la Generalitat, Quim Torra, sabia que estigués contagiat i va estar al Palau de la Generalitat.

"En el moment d'aquesta visita, com en d'altres reunions, no s'havia fet la prova ni era conscient que tenia el coronavirus. Sempre, en tot moment, especialment en els darrers dies, ha seguit les indicacions respecte a les distàncies de seguretat i evitar contacte físic", afegeixen en aquest sentit.