La guanyadora de les últimes eleccions a Catalunya ha tornat al Parlament. Inés Arrimadas, que va abandonar el seu càrrec de cap de l'oposició per acompanyar Albert Rivera en l'aposta frustrada de ser un partit determinant per a la governabilitat d'Espanya, ha visitat aquest divendres els seus excompanys de files a la cambra catalana. I ho ha fet per obrir foc contra l'independentisme i contra "el sanchisme".

La nova líder indiscutible de Cs a Espanya després que Rivera plegués pels pèssims resultats del 10-N, s'ha mantingut fidel a l'estil del seu predecessor, un to que als seus inicis no era habitual en ella però que va acabar assumint com a propi. "Seguirem lluitant per tots els catalans", ha promès. I ha lloat el paper de Cs com "l'únic partit que defensa el constitucionalisme". 

"No hi ha ningú que els conegui com nosaltres, ni que els hagi guanyat a les eleccions", ha afirmat Arrimadas en al·lusió als independentistes. En contraposició, ha caricaturitzat Sánchez, dibuixant-lo com una amenaça per al país. De fet ha arribat a sentenciar que al líder del PSOE "també li importa un rave la governabilitat d'Espanya". "És un autèntic perill, ens ha venut per un grapat d'abstencions i per un tripartit a Catalunya", ha lamentat. 

Seguint aquest argument, s'ha preguntat "de què ha de parlar Sánchez amb l'exdiputat i expresident Torra". Arrimadas, com ja va fer la seva successora Lorena Roldán durant el ple que va ratificar Torra dissabte passat, ha defensat que el consideren cessat, després de la decisió de la Junta Electoral Central.