Inés Arrimadas, cap de llista de Ciutadans al Congrés per Barcelona, ha acusat aquest dimarts el PSOE de voler donar al Govern de Quim Torra més competències i "més eines", entre elles "una justícia pròpia", per al seu "cop" independentista, a qual cosa ha qualificat de "bogeria". La candidata de Cs ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa organitzada per l'Agència Efe.

La mà dreta d'Albert Rivera ha assegurat que el programa electoral del PSOE defensa prosseguir amb les reformes necessàries per a "un nou impuls de l'autogovern". També ha aprofitat per acusar Pedro Sánchez de ser "capaç de qualsevol cosa per seguir a la Moncloa" i d'"assumir el discurs" del PSC.

Arrimadas ha expressat la seva por a que els socialistes concedeixin al "separatisme" les competències per tenir una "justícia pròpia" que preveia el projecte inicial d'Estatut i que el Tribunal Constitucional "va tombar".

La candidata de Cs també ha insistit en la vinculació d'independentisme i violència com una de les peces principals del seu argumentari i assegura que "els socis de Pedro Sánchez són els que ataquen els constitucionalistes", en referència als incidents de dijous passat a la UAB o de diumenge al míting d'Albert Rivera a Errenteria.

Arrimadas dubta de Casado

Inés Arrimadas també ha picat el crostó a Pablo Casado. Sobre el seu soci preferent després del 28-A, Arrimadas ha criticat que pretengui "resignar-se" a una possible victòria del PSOE i diu que "està més pendent de mantenir-se com a president del PP que de fer fora el PSOE de Moncloa". Tot i això, la líder de Cs manté la "ma estesa" al PP per governar plegats després dels comicis.