Hores després que Manuel Valls pitgés el botó nuclear disparant un autèntic torpede a la línia de flotació de Ciutadans, Inés Arrimadas ha contraatacat amb contundència. La mà dreta d'Albert Rivera ha desacreditat l'ex-primer ministre francès, seguint l'estratègia que la millor defensa és un bon atac. 

La líder de Cs ha obviat les crítiques de Valls al seu partit per la "greu deriva" arran dels pactes amb VOX. S'ha limitat a despatxar-se a gust contra ell per haver col·laborat activament en la investidura d'Ada Colau. "No rebré lliçons dels qui han fet alcaldessa una de les persones més sectàries i populistes d'Espanya", ha asseverat. I s'ha erigit com l'única i indiscutible defensora del constitucionalisme a Catalunya, "nosaltres ens hi hem deixat la pell a Catalunya, hem patit amenaces de mort, agressions, persecucions". 

Segons Arrrimadas, la pròpia Colau els ha donat "a les 48 hores de constituir l'Ajuntament" tornant a penjar el llaç groc de la façana, "nosaltres que hem tret llaços grocs a costa d'amenaces de mort no ens podem permetre fer alcaldessa una senyora que té com a prioritat tornar-lo a posar". La fins fa poc cap de l'oposició a Catalunya no ha desaprofitat l'oportunitat de llançar sal a la ferida, recordant a Valls que el nou grup municipal de Cs té més regidors que ell. 

El que fins fa no gaire era un idil·li on tots dos es desfeien en elogis mutus públicament s'ha convertit en una guerra cruenta amb un objectiu, els electors.