Banyada amb l'aroma de fritanga de les tapes de callos i chicharrones del Bar Galán de Bellvitge, Inés Arrimadas ha llançat l'ham a un dels barris obrers més icònics del L'Hospitalet. El discurs, això sí, exclusivament centrat en la bandera. "El PSOE i el PP no us defendran com ho farem nosaltres, nosaltres ens hem partit la cara". Ciutadans ha triat l'escenografia d'acord amb el públic objectiu: un míting dins d'un bar, amb música electrònica i un ambient festiu que contrasta amb la negror que els auguren les enquestes. 

Ines arrimadas campanya 10 N l'Hospitalet

L'Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya. I al llarg dels últims quatre anys els seus veïns han estat la viva imatge de la volatilitat electoral. El 21-D de 2017, amb el procés al seu punt de màxima ebullició, l'històric bastió socialista va ser absolutament arrasat per Cs, que hi va recollir el 33% dels sufragis. Dos any abans, els comuns havien conquerit aquell mateix territori a les eleccions generals de 2015 i a la posterior repetició de 2016. No ha estat fins aquest 2019 que el PSC ha tornat a plantar la bandera al seu feu. Primer el 28-A, després amb una majoria absoluta aclaparadora a les municipals. 

Els estrategues de Cs tenen clar que la fórmula per donar el tomb a les enquestes passa per agitar el discurs de la por a l'independentisme, sobretot a Catalunya. I presentar-se aquí com els autèntics garants de la defensa d'aquells qui en "pateixen" les conseqüències. En això, Arrimadas hi té la mà trencada, i aquest diumenge a L'Hospitalet ha tirat del vell repertori, "l'adoctrinament, els corruptes amb vuit cognoms catalans que roben", els diners que costa TV3 i que podrien dedicar-se a "tenir escoles dignes" i que "és millor tenir residències d'ancians que ambaixades de la Generalitat". "A la gent currant, humil i treballadora d'aquest barri els importa més la dependència dels seus avis que la independència de Torra", ha assenyalat entre aplaudiments. 

ines arrimadas   mireia comas

L'acte ha congregat poc més d'un centenar de persones, la immensa majoria dels quals, quadres del partit, enfundats tots amb la samarreta blanca del cor tribandera de Ciutadans. La cap del llista per Barcelona, que ha acabat la seva intervenció brindant amb una cervesa sense alcohol -una picada d'ullet pel seu recent anunciat embaràs-, s'ha reivindicat davant d'aquells qui, segons ella, volen que marxi de Catalunya. "Jo segueixo vivint a Barcelona, encara que no vulguin, com Rufián". 

El PSC, a la diana

Conscients que el PSC ha recuperat el terreny perdut els últims anys a costa seva, des de Cs centren bona part del discurs a carregar contra els socialistes, acusant-los de complicitat amb l'independentisme. 

Arrimadas ha alertat els veïns de Bellvitge que "la seva alcaldessa" manté un pacte amb els de Torra a la Diputació de Barcelona, i els ha convidat a rebel·lar-se contra aquest fet que considera intolerable. En un to idèntic s'ha expressat la seva substituta al Parlament, Lorena Roldán. La nova cap de l'oposició a Catalunya ha assenyalat Miquel Iceta i li ha tornat a retreure que no donés suport a la seva moció de censura contra el president de la Generalitat.

L'advocat de l'Estat de la rebel·lió

Un dels caps de cartell que Ciutadans ha fet viatjar i actuar a Catalunya al llarg de les últimes setmanes és l'advocat de l'Estat que va fulminar el govern socialista de Pedro Sánchez per haver-se negat a modificar l'acusació contra els líders independentistes catalans de rebel·lió a sedició. 

edmundo bal   mireia comas

Edmundo Bal, que des d'aquell moment va decidir fitxar per Albert Rivera, ha tret pit d'aquella destitució. "Em van cessar perquè em vaig negar a treure la violència de l’escrit d’acusació i per això ara vosaltres i jo som germans", ha afirmat, i ha insistit en la seva tesi, "era rebel·lió, era rebel·lió!".