Ciutadans s'afegeix a la croada contra els indults als presos polítics del Partit Popular i Vox. Poc abans que el Consell de Ministres aprovarà la mesura de gràcia, la líder de la formació Inés Arrimadas ha anunciat que presentaran recurs davant del Tribunal Suprem. Arrimadas ha justificat la mesura perquè "incompleixen l'informe preceptiu del Suprem, la promesa de Sánchez i el sentit comú".

El recurs de Cs es justificaria, segons ha explicat Arrimadas a les portes del Parlament, en les quals els indults van en contra del sentit de sengles informes de Tribunal Suprem i Fiscalia, així com perquè les persones afectades "no només no es penedeixen sinó que han anunciat públicament i repetidament que ho tornaran a fer". El recurs anunciat per Arrimadas té poques possibilitats de prosperar, ja que la formació no va ser part acusadora durant el judici al procés, on només Vox ho va ser. Una situació idèntica a la del PP. Pablo Casado ha anunciat aquest dimarts que sol·licitarà la legitimitat parar recórrer els indults basant-se en l'informe de la Guàrdia Civil que el situava com a objectiu dels CDR. Els populars es consideren, gràcies a aquest informe, part afectada i serà el Suprem qui hagi de decidir.

 

Útil per a Sánchez

Després d'explicar els arguments en què justifiquessin el recurs, Arrimadas ha carregat contra els indults que al seu entendre només tenen "utilitat per a Sánchez i la legió d'endollats que té en les institucions, així com per a la legió d'endollats que té l'independentisme i els seus xiringuitos regats amb fons públics".

Utilitzant el to que la caracteritza, Arrimadas ha qualificat la jornada d'avui de "dia del desvergonyiment", i ha insistit a recordar, davant del Parlament, els fets que van succeir l'octubre del 2017. "Aquí venim a defensar la veritat i la memòria davant del desvergonyiment i indignitat del Govern. Sánchez no reescriurà la història, li recordarem al món la veritat, la història del que va passar aquí; Sánchez per mantenir-se en la Moncloa no reescriurà la història", ha afegit.

Esborrar "la veritat"

La líder taronja ha recorregut als arguments que ha repetit sense parar a la cambra catalana quan era la líder del grup parlamentari. Així ha afirmat que el president del govern espanyol vol "esborrar amb indults la veritat i el sofriment de milions de catalans" durant el procés independentista, i ha exigit que es respecti i valori els catalans constitucionalistes. I ha afegit que Sánchez "torna a humiliar les famílies que van passar por l'octubre de 2018, que anaven als caixers per treure els seus diners: A totes aquestes persones Sánchez els està escopint a la cara".

 

Imatge principal, Inés Arrimadas ha anunciat davant del Parlament que presentaran recurs contra els indults / Efe